İncelediğiniz ilanın yayınlanma süresi dolmuştur. İlandaki bilgiler güncelliğini yitirmiş veya ilandaki ürün satılmış olabilir.

Fotoğraflar yükleniyor

1
İlan No 1825348
İlan Tarihi 23 Mart 2021
Firma Adı ALLİANZ SİGORTA

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı veya destekleyici sağlık sigortası hakkında düzenlemeler ilk olarak 2012 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyuruldu. Çıkarılan bu genelgede bu sigorta şekli ile ilgili olarak düzenlemeler yapmak yetkisi Hazine Müsteşarlığı’na bırakıldı. Hazine Müsteşarlığı da 2013 yılında, özel sağlık sigortaları yönetmeliğini yayınladı. İşin doğrusu bu yönetmelikte daha fazla açıklayıcı düzenleme bekleniyordu ama öyle olmadı. Tamamlayıcı veya destekleyici sağlık sigortalarının uygulanmasına yönelik daha detaylı bir yönetmelik çıkarmak yerine, çıkarılan özel sağlık sigortaları yönetmeliğinde bu konuyu sadece bir madde ile geçiştirdi.

 

Özel sağlık sigortaları yönetmeliğinin, tamamlayıcı veya destekleyici sağlık sigortası ürünleri başlıklı onsekizinci maddesinde, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı belirtiliyor ve temel güvencelerin ve bunun yanında alınabilecek ilave güvencelerin neler olacağı açıklanıyor. Kısaca Hazine Müsteşarlığı, tamamlayıcı veya destekleyici sağlık sigortasının sadece genel bir çerçevesini çiziyor, uygulamanın nasıl olacağını ise, sigorta şirketlerine ve sigorta şirketlerinin özel hastaneler ve sağlık kuruluşları ile yapacakları anlaşmalara bırakıyor.

 

 

Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı Aslında Sosyal Güvenlik Kurumu, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulaması ile özel sağlık sigortalarını desteklemiş olmaktadır. Çünkü sigorta şirketlerine yeni bir sağlık ürünü çıkarma imkanı vermiştir.

 

 

Bugünkü uygulamada Sosyal Güvenlik Kurumu, bir kısım tedavi giderlerini karşılamıyor. Bir kısım tedavi giderlerini ise belli limitler içinde karşılıyor. Böyle olunca Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hizmet alan insanların, cebinden zaman zaman belli harcamaları karşılamak durumu doğuyor. Bu arada bir kısım insanlar da daha özenli ve yüksek standartlı özelliklere sahip sağlık hizmeti almak istiyor.

 

 

İşte bu ihtiyaçları karşılamak amacı ile tamamlayıcı sağlık sigortası uygulaması başlatılmıştır. Yine de bu sigortanın yaptırılması zorunlu değildir. İnsanlar bu ihtiyacı duyuyorsa isteğe bağı olarak tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirler.

 

Yorumlar

SİGOVA SİGORTA

Kayıt tarihi:
3 Ekim 2020, 17:34

Mehmet Rıfat parmaksız

Üyelik tarihi: 3 Ekim 2020

Mağazanın tüm ilanlarını görüntüle
Cep506 574 59 39
WhatsApp506 574 59 39
İlan sahibi: Mehmet Rıfat parmaksız (SİGOVA SİGORTA)
Ara WhatsApp